18 Sep 2019

Comuna Vadu Săpat dispune de un buldoexcavator performant

0 Comment

Locuitorii comunei Vadu Săpat, județul Prahova, pot răsufla ușurați: riscul inundațiilor sub care trăiau poate fi acum diminuat semnificativ datorită faptului că localitatea lor a achiziționat un utilaj performant cu ajutorul căruia se vor putea face lucrări de decolmatare a șanțurilor și podețelor, iar iarna se va putea interveni pentru deszăpezirea localității.

Din 18 septembrie 2019 comuna dispune de un  buldoexcavator performant, achiziționat printr-un contract de finanțare nerambursabilă. Manevrat de personal instruit special, utilajul  va fi folosit pentru decolmatarea șanțurilor, podurilor și  podețelor, iar iarna pentru curațarea zăpezii.

Probabil cel mai complex utilaj pentru construcții, buldoexcavatorul se poate folosi pentru o multitudine de lucrări în domeniul construcțiilor. Fiind un utilaj versatil și multifuncțional, buldoexcavatorul este de absolută necesitate în lucrări care vizează infrastructura locală: săpături de șanțuri sau gropi, încărcare de materiale, nivelări și amenajări de platforme, lucrări care sunt practic inevitabile pe orice tip de șantier.

”Este un pas înainte pentru comuna noastră. Localitatea Vadu Săpat va avea foarte mult de câștigat datorită acestui utilaj, practic toate lucrările de infrastructură pe care le avem în plan  se pot executa mult mai eficient acum: vor dura mai puțin  și vor fi de mult mai bună calitate, ” a declarat Adrian Tăbîrcă, viceprimarul comunei Vadu Săpat.

Investiția este  realizată în baza  unui contract de finanțare nerambursabilă în valoare de 321.860,77 lei ( 69.017 euro) semnat  de către  administrația comunei Vadu Săpat în luna ianuarie 2019.

”Banii  au fost alocați prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), iar proiectul reprezintă o oportunitate pentru noi ca și comună. Specialiștii Primăriei Vadu Săpat au muncit foarte mult pentru ca proiectul să ajungă la AFIR și să primească aviz pozitiv,” a spus în momentul semnării contractului Constantin Iliescu, primarul comunei Vadu Săpat.

[top]
About the Author