16 Oct 2019

Educație prin teatru!

0 Comment

Educație prin teatru! Caravana Asociației “Centrul European pentru Politici Educaționale și Formare Interdisciplinară InterEDU” a poposit marți, 15 octombrie, în comuna Vadu Săpat, din județul Prahova.

Copiii din localitate au avut astfel ocazia să se bucure de spectacolul “Tărăboi în mușuroi”, adaptare scenică de Adrian Ancuța, după fabula “Greierele și furnica” de La Fontaine.

Actorii s-au desfășurat pe scena căminului cultural din comună, evenimentul fiind unul extrem de gustat de către toți cei care au participat.

Proiectul cultural, derulat în mai multe localități din județ, are drept scop promovarea artei teatrale la sate, în spații de joc neconvenționale.

Este important să le dăm posibilitatea copiilor de a lua parte la cât mai multe astfel de evenimente. Nu toți părinții au mijloacele necesare pentru a-și duce copiii la oraș unde se pot bucura de o piesă de teatru.  Venirea trupei de teatru în comuna noastră a reprezentat ocazia perfectă pentru ca micuții de la noi din localitate să descopere frumusețea acestei forme de artă. Copiii au fost încântați, au intrat în contact cu actorii, s-au jucat”, a declarat Adrian Tăbîrcă, viceprimarul comunei Vadu Săpat.

Caravana Asociației “Centrul European pentru Politici Educaționale și Formare Interdisciplinară InterEDU” este un proiect susținut de Consiliul Județean Prahova, prin Fondul Bugetului Județului Prahova alocat activităților non-profit pentru anul 2019 .  Evenimentul a fost posibil datorită parteneriatului încheiat între Asociația “InterEDU” și Primăria Comunei Vadu Săpat.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Ordinea Zilei
[top]
About the Author