Tomberoanele sunt doar pentru GUNOIUL MENAJER, nu pentru cel din grajdurile animalelor!

0 Comment

Locuitorii comunei Vadu Săpat trebuie să aibă în vedere faptul că în tomberoane trebuie depozitat doar GUNOIUL MENAJER ( deșeuri rezultate din activitățile casnice), nu resturile vegetale, nisipul de pe șanț, gunoiul de la grajdurile animalelor, paie, etc.

Având în vedere că sunt foarte multe persoane care nu țin cont de acest aspect, comuna Vadu Săpat este pusă în situația de a achita către firma colectoare de gunoi plăți mai mari în comparație cu încasările realizate de la populația localității. Primăria Vadu Săpat atrage atenția că de foarte multe ori gunoiul colectat nu încape într-o singură mașină, iar administrația este nevoită să solicite un alt mijloc de transport pentru care trebuie să achite o chirie de cel puțin 1.500 de lei plus taxa pe greutatea gunoiului.

Mare atenție! Gunoiul la rampă se cântărește! O tonă de gunoi dusă la rampă se taxează cu 150 de lei ( în acest preț intră chiria plus gunoiul). Din comuna Vadu Săpat pleacă lunar cel puțin 20 de tone de gunoi.

Pentru a nu ajunge în situația de a plăti costuri suplimentare pentru gunoiul menajer, locuitorii comunei sunt atenționați să depună gunoiul de grajd și resturile vegetale pe terenurile agricole pe care le dețin, NU ÎN TOMBEROANELE DESTINATE GUNOIULUI MENAJER. Gunoiul de la grajduri TREBUIE utilizat pentru fertilizarea terenurilor agricole, fiind cel mai bun îngrășământ natural posibil.

În cazul în care locuitorii comunei nu înțeleg să respecte aceste reguli, administrația se vede nevoită să ia măsuri. Se poate ajunge în situația în care taxele pentru gunoi se vor majora.

Persoanele care vor continua să arunce gunoiul la întâmplare ( Căminul Cultural, Mihăiță, Brânzoi, Mazâl, Ghinoaica, pe malul gârlei) vor suporta consecințele, riscând amenzi usturătoare.

Pentru orice abatere pe care o sesizați, vă puteți adresa telefonic primarului comunei Vadu Săpat ( mobil:0730.122.527), viceprimarului ( mobil:0786.804.281) sau puteți merge la Postul de Poliție Vadu Săpat.

Pentru a avea o comună civilizată și pentru a evita încărcarea notei de plată pentru gunoiul menajer este nevoie ca toți locuitorii să dea dovadă de spirit civic și să respecte REGULILE.

Foto:Pixabay.com

[top]
About the Author