UN NOU SISTEM DE COLECTARE A GUNOIULUI

0 Comment

Începând de vineri, 6 iulie 2018, în comuna Vadu Săpat se aplică un nou sistem de colectare a gunoiului. Din această dată se va ridica un singur tomberon (cel maro) de la familiile care plătesc taxa de 7 lei, respectiv 14 lei. Familiile care doresc să predea două tomberoane trebuie să vină la sediul Primăriei Vadu Săpat unde pot încheia un nou contract care prevede plata unei taxe de 20 de lei. Doar după achitarea acestei sume se vor putea ridica cele două tomberoane de gunoi.

ATENȚIE! Dacă nu plătiți 20 de lei și scoateți două tomberoane la poartă, doar unul singur este ridicat de lucrătorii firmei de salubritate. În plus, sacii de gunoi menajer sau materialele de construcții pe care le lăsați la poartă, lângă tomberoane, NU SE COLECTEAZĂ.

FOARTE IMPORTANT

Începând de joi, 19 iulie 2018, sunt ridicate deșeurile reciclabile ( hârtie, PET-uri, sticlă, obiecte din metal, etc). Acțiunea are loc o dată la două săptămâni, în joia premergătoare zilei dedicată ridicării gunoiului menajer, atunci când TOMBERONUL VERDE trebuie scos la poartă, urmând să fie preluat de angajații de la salubritate.

Familiile care nu au tomberon verde pot depozita deșeurile reciclabile într-un sac de plastic pe care angajații de la salubritate îl vor goli.

MARE ATENȚIE! Dacă tomberonul verde conține deșeuri reciclabile, dar și gunoi menajer, angajații de la salubritate nu-l vor ridica. Gunoiul menajer se predă VINEREA!

În cazul în care locuitorii comunei nu înțeleg să respecte aceste reguli, administrația se vede nevoită să ia măsuri. Se poate ajunge în situația în care taxele pentru gunoi se vor majora.

Persoanele care vor continua să arunce gunoiul la întâmplare (Căminul Cultural, Mihăiță, Brânzoi, Mazâl, Ghinoaica, pe malul gârlei) vor suporta consecințele, riscând amenzi usturătoare.

Dacă observați căruțe de rromi care golesc tomberoanele de PET-uri, este important să sesizați autoritățile.

Pentru orice abatere pe care o sesizați, vă puteți adresa telefonic primarului comunei Vadu Săpat (mobil:0730.122.527), viceprimarului ( mobil:0786.804.281) sau puteți merge la Postul de Poliție Vadu Săpat.

Pentru a avea o comună civilizată și pentru a evita încărcarea notei de plată pentru gunoiul menajer este nevoie ca toți locuitorii să dea dovadă de spirit civic și să respecte REGULILE.

Foto: Pixabay.com

[top]
About the Author