05 Apr 2023

Copiii din Vadu Săpat au vizitat Dino Parc Râşnov. GALERIE FOTO

0 Comment

Școala Altfel este un bun prilej pentru copii să descopere lumi noi, să afle informații de interes și să cunoască zone care le sunt greu accesibile în mod obișnuit. Conducerile unităților de învățământ caută de fiecare dată să-i implice pe cei mici în activități cât mai diverse.

Atât pentru școlile din zona rurală, cât și pentru cele din zona urbană astfel de experiențe sunt foarte importante, fiind o bună ocazie de a-i scoate pe copii din mediul lor obișnuit și de a le oferi oportunitatea de a învăța.

Pentru elevii Școlii Gimnaziale Vadu Săpat, din județul Prahova, una dintre activitățile centrale din timpul săptămânii dedicate educației „altfel” a implicat o deplasare la Dino Parc Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei şi muzeu în aer liber.

Cu această ocazie, copiii au putut vedea „pe viu” cei peste 120 de dinozauri în mărime naturală, care stăpânesc parcul. Totodată, ei au aflat informații importante care țin de evoluția vieții pe pământ, de speciile care au trăit cu mult înaintea omului, dar și date despre descoperirile făcute în Ţara Haţegului, acolo unde au fost identificate speciile de dinozauri care au trăit pe teritoriul ocupat astăzi de România.

Chiar dacă vremea nu a fost prea prietenoasă, copiii nu au ținut cont de ploaia sâcâitoare și s-au bucurat din plin de excursia făcută în Brașov. După ce au explorat întregul parc de dinozauri, ei au avut oportunitatea de a vizita și Gradina Zoologică din Brașov, acolo au văzut animale care trăiesc astăzi în țări de pe alte continente. Cel mai mult i-au încântat leii și tigrii, două specii cu care puține grădini zoologice din țară se pot prezenta în fața vizitatorilor.

Excursia pe care am organizat-o la Brașov a fost foarte bine primită de copii. Am profitat de Școala Altfel pentru a le oferi celor mici ocazia de a învăța ceva nou și ne-am gândit că o vizită la Dino Parc Râşnov și la Zoo Brașov reprezintă o oportunitate extraordinară. Ideea de a merge la Brașov a apărut datorită anunțului făcut de Dino Parc Râşnov, care oferă instituţiilor de învăţământ şcolar şi preşcolar din România, în perioada martie-mai 2023, posibilitatea de a vizita în mod gratuit parcul cu dinozauri. Cu ajutorul sponsorilor, am organizat acest eveniment și am plecat la Brașov cu două autocare pline cu copii. Unii dintre ei, cei mai mici, au fost însoțiți și de mămici. Copiii sunt viitorul și rolul nostru, al adulților, este acela de a le face viața mai frumoasă și de a-i ajuta să se dezvolte cât mai frumos.”, a declarat Adrian Tăbîrcă, primarul comunei Vadu Săpat.

[top]
About the Author