Locuitorii din comuna Vadu-Săpat sărbătoresc Marea Unire!

0 Comment

Marea Unire din 1 Decembrie 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești. Locuitorii comunei Vadu-Săpat, din județul Prahova, au ales să marcheze momentul într-un mod cu totul special. Gândul oamenilor a plecat întâi către cei care s-au jertfit pentru ca astăzi România să existe.

Astfel, o delegație a Primăriei Vadu-Săpat, condusă de viceprimarul Adrian Tăbârcă, a poposit la monumentul din comună închinat eroilor căzuți în primul și al doilea Război Mondial. În semn de respect pentru cei care și-au dat viața pentru țară a fost ținută o slujbă de pomenire și au fost depuse coroane de flori.

Cei mai tineri locuitori din Vadu-Săpat, copiii de la gradinița și școala din comună, au aflat cu această ocazie că istoria locurilor în care trăiesc este una specială, mulți tineri ai locurilor jertfindu-se în urmă cu o sută de ani pentru ca Marea Unire să se poată înfăptui.

În semn de respect pentru înaintașii lor, micuții locuitori din Vadu-Săpat au organizat un spectacol de cântece și poezii. Cu această ocazie, au îmbrăcat straie populare, dovedind încă o dată că tradiția nu piere. Prin recitalul pe care l-au ținut în fața adulților, copiii au ales să celebreze într-un mod special Centenarul Marii Uniri.

La mulți ani, România!

[top]
About the Author