04 May 2023

Primar pentru o zi în comuna Vadu Săpat. GALERIE FOTO

0 Comment

Adelina Anghelina are 17 ani și este elevă la Liceul Tehnologic „Tase Dumitrescu”, din orașul Mizil, la profilul economic. Tânăra se pregătește pentru cel mai important examen din viața ei: Bacalaureatul. Își dorește să urmeze o facultate de contabilitate, dar până când va lua o decizie definitivă vrea să descopere cât mai multe domenii.

Adolescenta este implicată în multe acțiuni menite să o ajute să înțeleagă și mai bine realitățile de astăzi. Un astfel de program, derulat de Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, i-a permis ca, pentru o zi, să joace rolul de primar în comuna Vadu Săpat, județul Prahova.

Alături de Adrian Tăbîrcă, edilul localității prahovene, Adelina a descoperit care sunt atribuțiile unui ales local, ce compartimente coordonează acesta, ce sarcini apar în fișa postului.

Pentru a înțelege mai bine atribuțiile unui primar, Adrian Tăbîrcă i-a prezentat Adelinei mai multe puncte importante din comuna Vadu Săpat.

Tânăra a avut ocazia să vadă școala din localitate, unitatea de învățământ fiind renovată și dotată cu echipamente și mobilier nou.

De asemenea, a descoperit parcul din Vadu Săpat, locul în care copiii din localitate se pot relaxa în zilele însorite. Și aici primăria a investit fonduri importante pentru a le pune la dispoziție și micuților din mediul rural un loc de joacă modern, așa cum poate au văzut la oraș.

Pentru Primăria Vadu Săpat este important să acorde atenție maximă celor mici, ei fiind generația care asigură viitorul localității.

Un alt punct strategic al comunei este reprezentat de stația de epurare, acolo unde Adelina a văzut cum se intervine pentru diminuarea cantității poluanților din apele uzate.

Experiența pe care a trăit-o în această zi în care a jucat rolul de primar în comuna Vadu Săpat i-a permis Adelinei să descopere cum se derulează viața unei comunități rurale. Totodată, a învățat foarte multe lucruri noi, care o pot ajuta în evoluția ei.

Și pentru primarul Adrian Tăbîrcă a reprezentat un moment important această întâlnire cu o reprezentantă a generației tinere.

Stând de vorbă cu Adelina am văzut care sunt dorințele tinerilor, ce își propun pe viitor să facă și ce așteptări au de la noi.  A fost o lecție pe care mă bucur că am avut ocazia să o trăiesc. Am învățat de-a lungul timpului că ajută foarte mult să stai de vorbă cu oamenii, să le afli părerile, așteptările, să vezi ce năzuințe au. E important să descoperim și cum este văzută localitatea noastră de cei care nu trăiesc aici, de persoane din afara comunei Vadu Săpat. Proiectul „Reprezentant pentru o zi”, derulat cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului, de către Fundația Județeană pentru Tineret Prahova a dat posibilitatea unui grup format din 20 de tineri să petreacă o zi alături de reprezentanții autorităților publice. Mă bucur că localitatea Vadu Săpat a fost aleasă pentru această acțiune”, a declarat Adrian Tăbîrcă, primarul comunei Vadu Săpat.

[top]
About the Author