Scapă GRATUIT de deșeurile electrice, electronice și electrocasnice!

0 Comment

Locuitorii comunei Vadu Săpat pot scăpa în mod GRATUIT de deșeurile electrice, electronice și electrocasnice din gospodărie. În zilele de 9 și 10 august, A.D.I. Deșeuri Prahova, SC Rosal Grup și Asociația Ecotic vor derula, în Vadu Săpat, campania „Comune curate”, demers prin se urmărește conștientizarea populației cu privire la colectarea corespunzătoare a deșeurilor reprezentate de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (DEEE).

poster-A3-Calugareni-Jugureni-Gura-Vadului-Vadu-Sapat-9-10-august

Dacă aveți un frigider defect pe care nu îl mai utilizați și care zace într-un colț de gospodărie ocupând spațiul, îl puteți preda acum lucrătorilor ROSAL. La fel puteți proceda și cu toată aparatura veche. Puteți preda mașinile de spălat defecte, televizoarele vechi, cuptoarele cu microunde, aparatele radio etc. În schimbul acestor deșeuri inutile, puteți primi un premiu neașteptat.

Locuitorii comunei Vadu Săpat vor beneficia de servicii gratuite de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor voluminoase apelând la numărul 0244 933. O echipă a operatorului de salubritate S.C ROSAL GRUP S.A. se va deplasa și va ridica DEEE- urile voluminoase de la domiciliu, respectând cerințele sanitare și de siguranță.

De asemenea, în cazul deșeurilor mai puțin voluminoase, oamenii se pot debarasa de aceste  echipamente la punctele de colectare special amenajate în localitatea Vadu Săpat. Locația urmează să fie anunțată curând.

„Începând cu luna iulie 2021, cetățenii sunt încurajați să predea deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice în mod responsabil în cadrul campaniei «Orașe curate» și «Comune curate», urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minimum 5 kg să primească un premiu instant”, precizează organizatorii campaniilor Orașe Curate și Comune Curate, derulate pe tot teritoriul județului Prahova.

Trebuie subliniat că este important ca toate aceste tipuri de deșeuri să fie colectate corespunzător deoarece ele conțin substanțe periculoase pentru mediu și sănătate (gaze cu efect de seră sau metale grele dăunătoare sănătății) și au un grad mare de reciclare reutilizare (între 85-90%). Pe de altă parte, depozitate necorespunzător după casare, DEEE-urile se transformă în timp în deșeuri periculoase ce afectează sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător și blochează resurse importante de materie primă necesară realizării unor noi produse.

„Scopul campaniei este de a contribui la conștientizarea cetățenilor în privința comportamentului corect față de acest tip de deșeu, respectiv DEEE — (deșeuri de echipamente electrice, electronice și electrocasnice). Având în vedere declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, acțiunile se vor desfășura respectând cerințele sanitare și de siguranță”, au mai punctat organizatorii campaniei.

Lista greutăților estimative DEEE:

  • Televizor/ monitor tub CRT: între 10 și 30 kg.
  • Televizor/ monitor LCD: între 5 și 20 kg
  • Imprimantă: între 5 și 15 kg
  • Cuptor cu microunde: între 5 șo 10 kg
  • Video/DVD: între 3 și 8 kg
  • Unitate PC: între 5și 10 kg
  • Aspirator: între 3 și 10 kg
  • Radio: între 1 și 5 kg
  • Frigider: între 20 și 40 kg
  • Fax: între 3 și 5 kg
  • Laptop: între 3 și 10 kg
  • Prăjitor de pâine, uscător de păr, tabletă: între 1 și 2 kg
  • Mașină de spălat: între 50-55 kg
[top]
About the Author