Schimbul automat de informații în domeniul impozitelor directe

0 Comment

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a dezvoltat o nouă secţiune dedicată schimbului automat de informaţii în domeniul impozitelor directe. Astfel se încearcă facilitarea conformării cu obligaţiile instituite în sarcina instituţiilor financiare.

20220901161759_1269_-cp

Prin intermediul acestei pagini, instituţiile financiare din România care au obligaţia să aplice normele de raportare şi diligenţă fiscală în scopul realizării schimbului de informaţii în temeiul instrumentelor juridice de drept internaţional la care ţara noastră este parte, au acces la următoarele informaţii: ghiduri care cuprind aspecte detaliate referitoare la Standardul comun de raportare (SCR) şi acordul FATCA; întrebări frecvente şi clarificări legate de SCR şi acordul FATCA; lista partenerilor pentru schimb automat de informaţii cu privire la conturile financiare ale contribuabililor nerezidenţi; alte link-uri utile şi modele de formulare tip „autocertificare”; date de contact.

Totodată, în conformitate cu cadrul legal aplicabil ANAF menţionează că a publicat listele actualizate cu jurisdicţiile participante şi cele care fac obiectul raportării.

[top]
About the Author