18 Apr 2019

Școala Altfel i-a ajutat să descopere profesia de pompier

0 Comment

Elevii Școlii Generale din comuna Vadu Săpat au avut ocazia ca, în cadrul evenimentului Școala Altfel, să descopere ce înseamnă munca de pompier.

Adrian Tăbîrcă, viceprimarul localității, s-a gândit că pentru cei mici este util să afle cum se muncește într-una dintre cele mai apreciate profesii, cea de salvator. Astfel, că a apelat la foștii săi colegi de la SC Fireproof Team pentru a mijloci o întâlnire între cei mici și pompieri.

Cu această ocazie, copiii au aflat cum acționează autospecialele de stingere, cum arată un poligon de pregătire, care sunt calitățile pe care trebuie să le dețină un pompier, dar și cum se acționează în cazul unei situații de urgență.

Premiile obținute de echipa de concurs a companiei i-a motivat pe copii, ceea ce mă face să cred că avem în comună viitori pompieri de nădejde.
Pentru această vizită vreau să îi mulțumesc încă o dată domnului director general al companiei, domnul Alexandru Parepeanu, dar și întregii echipe formate din foștii mei colegi, oameni dragi cu care am lucrat peste 25 de ani. Mulțumesc!
”, a declarat Adrian Tăbîrcă.

Pompierii le-au povestit copiilor că și ei au fost cândva doar niște ca niște învățăcei, dar au muncit continuu pentru pregătirea lor. Pentru ei, întotdeauna cuvântul de ordine a fost, este și va rămâne “mai bine să previi decât să intervii”. Viața pompierilor este una activă, astfel că fiecare zi de lucru este riguros gândită. Una dintre regulile profesiei de pompier este aceea de a avea mereu „ arma la picior” și de a putea acționa în orice moment pentru evitarea unei catastrofe.

Elevii din comuna Vadu Săpat s-au declarat încântați de ceea ce au aflat, și mulți dintre ei au spus că, după terminarea școlii, vor lua în calcul posibilitatea de a urma o carieră în această meserie frumoasă.

[top]
About the Author