Clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din țară au fost trase, astăzi, la ora 12.00, în semn de veşnică pomenire, de preţuire şi recunoştinţă pentru eroii care s-au jertfit pentru popor, credinţă şi ţară.

La monumentul dedicat eroilor martiri din localitatea Vadu Săpat a avut loc o ceremonie specială, la care au participat absolvenții clasei a VIII-a din cadrul școlii gimnaziale din comună, profesori și reprezentanți ai primăriei.

Preotul paroh Cristian Ghinoiu, de la Biserica Buna Vestire, a ținut o slujbă specială, ocazie cu care au fost pomeniți eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român.

Unul dintre dascălii prezenți, profesor de istorie, le-a explicat celor mai tineri semnificația acestei zile deosebite. Totodată, a făcut o paralelă între ceea ce însemna războiul în trecut, idealurile care îi mâna în luptă pe oameni și ceea ce se întâmplă acum în țara vecină. Audiența a trăit pe viu o veritabilă lecție de istorie.

În semn de prețuire pentru cei care s-au jertfit pentru ca noi să trăim astăzi într-o Românie independentă, primarul Adrian Tăbîrcă și viceprimarul Ioan Ghinea au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor.

„Această zi specială, în care celebrăm, deopotrivă, Ziua Eroilor şi Înălţarea Domnului, este una cu totul deosebită pentru români. Eroii Neamului sunt reale exemple pentru noi, cei de astăzi, fiind un simbol al  curajului. Mânați de simțul datoriei, ei s-au sacrificat pentru patrie și pentru poporul român. Generațiile tinere trebuie să îi aibă ca exemplu. Eroii ne-au lăsat o lecție importantă, lecția sacrificiului supem pentru țară și popor. Ei s-au pus în slujba patriei și s-au sacrificat pentru un ideal. Să le aducem un profund omagiu Eroilor Neamului! Să-i pomenim și să le purtăm veșnică recunoștință!”, a spus primarul comunei Vadu Săpat.

[top]
About the Author